Αυστηρά μέτρα ενόψει τριημέρου για να μην γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίζαμε τις προηγούμενες εβδομάδες

Εντατικοί είναι από σήμερα πρωί Μεγάλης Πέμπτης οι έλεγχοι της αστυνομίας στο εθνικό δίκτυο ενόψει του τριημέρου του Πάσχα, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

Μπλόκα της αστυνομίας θα υπάρχουν στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα για να ελέγχουν όσους επιχειρήσουν να αφήσουν την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Η ΕΛΑΣ έχει φροντίσει να υπάρχει αστυνόμευση και σε κάθε παράδρομο.

Στα διόδια τα οχήματα ελέγχονται ένα προς ένα και οι παραβάτες έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και θα υποχρεώνουν σε αναστροφή τους επιβάτες.

Οι μόνοι που μπορούν να περάσουν είναι οι επαγγελματίες οδηγοί που τεκμηριωμένα μετακινούνται για δουλειά, καθώς και αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ σε βάρδια και κάποιες ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών που φέρουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Και το Λιμενικό διεξάγει ελέγχους στα λιμάνια της χώρας για όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν και δεν έχουν μαζί τους το Ε1. Το ίδιο ισχύει στα αεροδρόμια και τα ΚΤΕΛ.

Στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ προβλέπονται περιπολίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από ναούς οι οποίοι θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μεγάφωνα.

Την Κυριακή του Πάσχα, που θεωρείται και η πιο κρίσιμη μέρα, Drones και ελικόπτερα θα πετούν πάνω από περιοχές, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου θα ελέγχουν αν γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων που θα επιχειρήσουν να ψήσουν.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει συνωστισμούς και συγκεντρώσεις κόσμου σε ταράτσες και αυλές για «σούβλισμα», έχοντας τονίσει αρκετές φορές πως πρέπει να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι τους και να περάσουν το Πάσχα μόνο με την οικογένειά τους.