Σταθερή η πορεία εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας: 31 νέα κρούσματα, 1 νεκρός, 73 διασωληνωμένοι

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα και ένα νεκρό. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 99 και τα κρούσματα τα 2.145. Από τα κρούσματα στη χώρα μας, το 56% είναι άνδρες, ενώ το 25,8% σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Οι διασωληνωμένοι είναι 73, ενώ 16 εξήλθαν από νοσοκομεία. Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από 43.000 δείγματα.

Ad - Διαφήμιση

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 1.860.000 κρούσματα, πάνω 431.000 ανάρρωσαν και 114.982 νεκροί.

Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες από 560.000 περιπτώσεις νόσου και για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ταυτόχρονα όλες οι πολιτείες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις τελευταίες 48 ώρες πολλά κλιμάκια μετέβησαν για διερεύνηση κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας της Αττικής. Θέλουμε οι ηλικιωμένοι να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό, υπογράμμισε ο κύριος Τσιόδρας. Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες, διανομή υγειονομικού υλικού και ελήφθησαν μέτρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους», είπε αναφερόμενος στα κρούσματα παραβίασης του νόμου σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Για να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες, αυτό τον μήνα οι συντάξεις θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 11,5 τόνοι αντισηπτικού κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και αφού ελεγχθεί, θα διατεθεί στην αγορά.

Αναφορικά με το κρούσμα σε μωρό στην Ξάνθη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οριοθετήθηκε η περιοχή. Σήμερα ελήφθησαν 335 δείγματα και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.