Ο Δήμος Πετρούπολης υποστηρίζει το «antivirus crowdhackathon» – 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας

Ο Δήμος Πετρούπολης υποστηρίζει το «antivirus crowdhackathon», μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.
Πρόκειται για τον 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας και τεχνολογίας για εφαρμογές – μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων, μας δίνεται η δυνατότητα να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί.

Ad - Διαφήμιση

Οι άνθρωποι, δομές υγείας και οικονομίες δοκιμάζονται σκληρά σε όλο τον κόσμο από τον κορωνοϊό (COVID-19), ενώ όλοι μας λαμβάνουμε μέτρα για να εμποδίσουμε την εξάπλωσή του και να προστατευτούμε. Η καθημερινότητα αλλάζει και μετασχηματίζεται η κοινωνική μας ζωή, μαζί με ολόκληρη την οικονομία, από τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μέχρι το μοντέλο εργασίας.

H ελληνική κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, οι startup εταιρείες, οι μηχανικοί, προγραμματιστές, φοιτητές και επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν με τεχνογνωσία, καινοτόμες εφαρμογές και ιδέες τις δημόσιες υποδομές, τις επιχειρήσεις και συνολικά την κοινωνία.

Υπάρχουν άμεσες ανάγκες για λύσεις τώρα, ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οι οποίες πιθανότατα «έρχονται για να μείνουν» σε μεγάλο ποσοστό.

Κάθε όμως κρίση είναι και μια ευκαιρία. Η καινοτομία δεν σταματά και γίνεται remote. Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί.

Περισσότερο από ποτέ πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Αισθανόμαστε ότι πρέπει από το σπίτι μας να δουλέψουμε πάνω στα νέα δεδομένα και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε σε λύσεις που απαντούν στις επιπτώσεις της πανδημίας. Σήμερα έχουμε τα μέσα να δημιουργήσουμε καινοτόμες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα και να βοηθήσουμε να προσαρμοστεί το ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό οικοσύστημα σε αυτή την πραγματικότητα.

Δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε ΕΔΩ: https://crowdhackathon.com/antivirus/