Κορονοϊός: 3 νεκροί σήμερα, 71 νέα κρούσματα, 79 διασωληνωμένοι

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 1.538.000 κρούσματα παγκοσμίως και 89.975 νεκροί. 34.000 ανάρρωσαν

Ad - Διαφήμιση

Για την Ελλάδα ανακοίνωσε:

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας είναι 71 και το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 1955. 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 734 αφορούν σε επαφή με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 3 ακόμη θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 86.

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην τάση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού να φορά γάντια μιας χρήσης όταν βγαίνει από το σπίτι. «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία από τον ιό» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε τονίζοντας πως “η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη. Τα γάντια δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορεί εύκολα να τρυπήσουν ή να έχουν μικρές τρύπες. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια μπορεί να προσφέρει εφησυχασμό. Πρωταρχικό μέλημα θα πρέπει να παραμένει η σωστή υγιεινή, με καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, αλλά και χρήση αντισηπτικών”.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η Εκκλησία έχει δώσει κατευθύνσεις προς τους πιστούς και όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί μόνο συγκεκριμένες ώρες για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό και θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς.