Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 77 νέα κρούσματα, 1832 συνολικά – 81 νεκροί συνολικά, 2 σήμερα – 90 διασωληνωμένοι

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα από τον ιό, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 1832. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν σήμερα δύο νέοι θάνατοι, φτάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 81 συνολικά. Οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 74 έτη και το 88% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ad - Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ενημέρωση, 90 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι 71 (79%) άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο κ. Τσιόδρας τοποθετήθηκε για πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων εάν συνεχιστεί η χαμηλή διασπορά του κορονοϊού: «Eίναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας. Πολύ γρήγορα μπορεί να αλλάξει».

Όπως ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοιού στην χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, 23.356 συμπολίτες που ήρθαν από το εξωτερικό ή αποτέλεσαν στενές επαφές κρουσμάτων μπήκαν σε 14ημερη καραντίνα.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Όπως είπε τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ανέφερε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα δίχως καμία εξαίρεση και πρόσθεσε ότι μετά τις 27 Απριλίου και αφού όλα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για χαλάρωση και σε αυτήν τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες.