Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα μετά από κρούσμα

 απόφαση να τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες η δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα, ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του κορονοϊού.

Ad - Διαφήμιση

Ένας 53χρονος Αφγανός βρέθηκε θετικός. Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.

Η οικογένεια του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής και βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των προσώπων με τα οποία το κρούσμα ήρθε σε επαφή μέσα στη δομή.

Για το διάστημα των 14 ημερών του πλήρους υγειονομικού αποκλεισμού, απαγορεύεται η είσοδος στη δομή και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενούμενων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.

Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου. Στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.