60 νέα κρούσματα, 1673 συνολικά – 68 νεκροί συνολικά – Παρατείνονται οι απαγορεύσεις για άλλες τρεις εβδομάδες ως τις 27 Απριλίου

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση ανέφερε ότι υπάρχουν 60 νέα κρούσματα, φτανόντας τον αριθμό σε 1.673 συνολικά. Οι νεκροί στη χώρα μας έφτασαν τους 68.

Ad - Διαφήμιση

Το 55% των κρουσμάτων είναι άνδρες, 343 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, 592 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα.

92 είναι σε νοσοκομεία διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία 66 ετών, 20 είναι γυναίκες και πάνω από το 70% έχουν υποκείμενο νόσημα.

Από τη χθεσινή ενημέρωση προστέθηκαν 9 νέοι θάνατοι εκ των οποίων 19 είναι γυναίκες, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 74 έτη και το 91% είχαν υποκείμενο νόσημα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειας κρίνεται μέρα με την ημέρα, το αποτέλεσμα όμως σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί. Κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και ανακοίνωσε ότι παρατείνονται οι απαγορεύσεις για άλλες τρεις εβδομάδες

ως τις 27 Απριλίου.

Δεν γίνονται πλέον αλλαγές στις δηλώσει μόνιμης κατοικίας από σήμερα, εκτός για εξαιρετικές περιπτώσεις, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι απαγορεύσεις για άσκηση ή κολύμπι δεν ισχύουν για πολίτες που τα χρειάζονται για θεραπευτικούς λόγους. Χρειάζεται να έχουν μαζί τους τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.