Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα από κορωνοϊό – Συνολικά επεβαίνουν 380 ναυτικοί και εργάτες

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται από εχθές το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 380 επιβαινόντων του πλοίου.

Ad - Διαφήμιση

Σε όλους του επιβαίνοντες του πλοίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικοί κατά την εξέταση για COVID-19, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά στις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στην COVID – 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Θυμίζουμε ότι στο πλοίο επιβαίνουν 382 ναυτικοί και εργάτες, διαφόρων εθνικοτήτων.  Το πρώτο θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή 29 Μαρτίου και αφορά έναν 72χρονο ναυτικό, ελβετικής υπηκοότητας. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να πάει στην Ισπανία, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων επέστρεψε πίσω και παραμένει αρόδο. Οπως είπε χθες ο Ν. Χαρδαλιάς, είχε ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των επιβαινόντων, ωστόσο μετά το πρώτο θετικό κρούσμα αυτός σταμάτησε.