Κορονοϊός στην Ελλάδα: 1 νεκρός σήμερα, 50 συνολικά, 81 νέα κρούσματα, 1.415 συνολικά, 90 διασωληνωμένοι

Στην απογευματινή μας ενημέρωση από τους αρμόδιους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά ανακοινώθηκαν 81 νέα κρούσματα, 1.415 συνολικά και 1 ακόμα νεκρός συνολικά 50.

Ad - Διαφήμιση

90 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία και 6 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ως σήμερα καταγράφηκαν παγκοσμίως περισσότερα από 885.000 κρούσματα, 44.200 θανάτους, ενώ περισσότεροι από 185.000 ανάρρωσαν.

Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 189.000 κρούσματα και 4.009 νεκρούς.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα κοινότητα στην Έδεσσα

«Πολίτες και πολιτεία δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κερδίσουμε τον κορονοϊό» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η “δημοκρατία της πειθούς”. Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν είναι θέμα ευθύνης. Γι’ αυτό το διακύβευμα δεν θα κάνω ούτε ένα βήμα πίσω», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σε καραντίνα μπαίνει η κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας στην Έδεσσα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως θα απαγορευτούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.