Ενημέρωση κ. Τσιόδρα: 82 νέα κρούσματα, 1314 συνολικά, 7 νέοι θάνατοι, συνολικά 49 νεκροί, 85 διασωληνωμένοι

Στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19 από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοινώθηκε πως καταγράφηκαν 82 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε συνολικά τα 1314 και ανακοινώθηκαν 7 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 49. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 72 έτη. Συνολικά οι 37 είναι άνδρες.

Ad - Διαφήμιση

Μέχρι σήμερα νοσηλεύονται 85 διασωληνωμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 66 ετών και πάνω από τους μισούς (το 57%) έχουν υποκείμενο νόσημα. Από τις ΜΕΘ έχουν βγει 6 ασθενείς.

Επιπλέον υπήρξαν 20 κρούσματα σε πλοίο.

Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13) και αυτό δείχνει την επιθετικότητα του ιού, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Ο κ. Τσίδρας έκλεισε λέγοντας ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτό που ακούω, ότι κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. Αν είναι αλήθεια, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς. Δήλωσε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Γι’ αυτό αποφασίστηκε και ο περιορισμός στην κίνηση στην παραλία στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα διαρκέσει 14 ημέρες. Επίσης διεκόπη η λειτουργία σε δύο λαϊκές αγορές στο Ίλιον που παραβιάστηκαν τα μέτρα.

Αυστηρότεροι κανονισμοί στη μετακίνηση επιβάλλονται σε πέντε ακόμη δήμους: Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης όπου αναστέλλεται η μετακίνηση, ανάμεσά τους και η κοινότητα Μεσοποταμίας. Από σήμερα Τρίτη 31/3 από τις 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών. Αναστέλλεται η μετακίνηση για παροχή σε ανάγκη μετάβασης σε τελετή, σωματική άσκηση και βόλτα για κατοικίδιο. Παράλληλα, ενισχύονται με ασθενοφόρα.

Η καστάση είναι σοβαρή, κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος.