Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα στη χώρα μας , 1212 συνολικά – 5 νεκροί σήμερα, 43 συνολικά

Στη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 56 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1212.

Ad - Διαφήμιση

Σήμερα κατέληξαν 5 συνάνθρωποί μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 43, σε ποσοστό πάνω από 90% υπήρχε υποκείμενο νόσημα. 72 είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 14 γυναίκες.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 738.000 κρούσματα, πάνω από 35.000 νεκροί, ενώ από 135.000 έχουν αναρρώσει.

Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας και τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Χαρδαλιάς: Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό

Μήνυμα ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς για τον κορονοϊό έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε, δεν θα πάμε σε εκκλησίες. Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες» συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «όσο τηρούνται οι κανόνες δεν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ωστόσο εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση αναγκαστικά θα πάμε σε νέα μέτρα».