Στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr θα κάνουν αίτηση οι εργαζόμενοι για το επίδομα των 800 ευρώ

Στην πλατφόρμα του υπουργείο Εργασίας supportemployees.yeka.gr  θα κάνουν την αίτηση οι εργαζόμενοι για το επίδομα των 800 ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου και το προσωρινό λουκέτο που έχει επιβληθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία που θα έχουν καταθέσει οι εργοδότες τους.Στην αίτηση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμό IBAN καθώς και στοιχεία επικοινωνίας και επιχείρησης.

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για το επίδομα 800 ευρώ που θα πάρουν εργαζόμενοι. Παράλληλα η υπεύθυνη δήλωση, αίτηση των εργαζομένων θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα στο supportemployees.yeka.gr.

Ειδικότερα τα μέτρα στήριξης αφορούν τους εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία:

α) εργαζόμενους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, είτε επειδή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, είτε λόγω χρήσης της ρύθμισης που βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ .

β) εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.

Αυτή είναι η αίτηση

supportemployees.yeka.gr