Κορονοϊός Ελλάδα: 20 νεκροί, 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά, 134 νοσηλεύονται, 45 διασωληνωμένοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας που φτάνουν τα 743 συνολικά. 20 έφτασαν και οι νεκροί έως αυτή τη στιγμή, δεκαπέντε άνδρες και πέντε γυναίκες με μέση ηλικία τα 75 έτη.

Συνολικά νοσηλεύονται 134 άτομα, 45 από τα οποία είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 έτη.

Ως τελευταίο θύμα καταγράφεται μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα 3 παιδιών η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, σε έναν απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς. Η γυναίκα φέρεται να είχε αναπνευστικό πρόβλημα και είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικά με τον ιο. Η γυναίκα είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και είχε λάβει τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε. Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Σήμερα το μεσημέρι κατέληξαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ένας ηλικιωμένος άνδρας που νοσηλευόταν εκεί και μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία επίσης νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας (23/03).