Η Τουρκία απομακρύνει μετανάστες από τα σύνορα με την Ελλάδα

Επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών που εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες από τις τουρκικές αρχές. Πιθανά αυτό συνδέεται με τα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από νωρίς το πρωί στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν φτάσει περισσότερα από 20 λεωφορεία, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα το πρωί απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις είχαν αντιπαραταχθεί μερικές μόλις δεκάδες προσφύγων και μεταναστών, με ελάχιστους να πετούν πέτρες ή κάποιο αντικείμενο προς την ελληνική πλευρά.

Παρ’ όλα αυτά πάντως οι ελληνικές αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις, όπως και οι άνδρες της Frontex εξακολουθούν και παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, αναμένοντας να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην τουρκική πλευρά των συνόρων και εάν όντως οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να απομακρύνουν το σύνολο των παράνομων μεταναστών από την περιοχή, μεταφέροντας τους στην Κωνσταντινούπολη.