Πλασματικός ο αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Άγγελος Χατζάκης, ανέφερε πως σύμφωνα με τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί σε Κίνα και Κορέα, μέχρι 15 Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα στην Ελλάδα.

Ad - Διαφήμιση

Επισήμανε την έλλειψη αντιδραστηρίων η οποία προκαλεί προβλήματα στον εργαστηριακό έλεγχο έχοντας δημιουργήσει πλασματικό αριθμό κρουσμάτων. Είπε ότι πολύτιμα συμπεράσματα αντλούνται από τις χώρες στις οποίες η επιδημία έχει τελειώσει. Εκτίμησε δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας ότι μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα με τον κορονοϊό αν και προειδοποίησε για επανάκαμψη του ιού τον ερχόμενο Οκτώβρη-Νοέμβρη.

“Έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. Τα χθεσινά 21 κρούσματα είναι καθυστερημένες διαγνώσεις. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ ».