ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε εφαρμογή εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του νέου κορωνοϊού COVID-19 και τις ανάγκες περιορισμού της διάδοσής του, καλούνται οι δημότες να ΜΗΝ προσέρχονται στις Υπηρεσίες για την τακτοποίηση υποθέσεών τους που στερούνται τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Ad - Διαφήμιση

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού, συνιστάται όπου είναι εφικτό η εξυπηρέτησή τους να γίνεται ηλεκτρονικά ή με αλληλογραφία.

Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, ανακοινώνει τον περιορισμό της εισόδου κοινού στις Υπηρεσίες του Δήμου και ειδικότερα:

• Το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης θα εξυπηρετεί καθημερινά 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

• Η Διεύθυνση Κ.Ε.Π. θα εξυπηρετεί καθημερινά 9:30 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι & 4:30 με 7:30 το απόγευμα.
Επίσης το Σάββατο 8 με 11 το πρωί
Σημειώνεται, ότι δεν θα παρέχονται Υπηρεσίες-Συναλλαγές παροχής βεβαίωσης ΑΜΚΑ, Ανανέωσης Καρτών Ανεργίας και Ηλεκτρονικού Παραβόλου. Επίσης δεν δύναται να εξυπηρετούνται περιπτώσεις γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον.

• Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών θα εξυπηρετεί καθημερινά 8:30 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι. Ομοίως, το Κοινωνικό Παντοπωλείο & το Κοινωνικό φαρμακείο θα εξυπηρετούν τις ίδιες ώρες.

• Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου θα εξυπηρετεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στο τηλέφωνο: 210 5064073. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε στο email: symv.stathmos@yahoo.gr

Σας ενημερώνουμε δε, ότι αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Επίσης, γίνεται αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ και παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης.
Αναστέλλεται επίσης η προθεσμία διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος γέννησης.

• Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών θα εξυπηρετεί καθημερινά 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Σχετικά με την λειτουργία του τμήματος Δημοτικού Κοιμητηρίου, σας ενημερώνουμε πως θα εξυπηρετούνται μόνο οι περιπτώσεις ταφών και εκταφών.

Λόγω της παράτασης που χορηγήθηκε έως 30 Ιουνίου 2020 για τη ρύθμιση δήλωσης των τετραγωνικών στα ακίνητα, η αρμόδια Υπηρεσία εξόφλησης Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) δεν θα πραγματοποιεί αντίστοιχες συναλλαγές έως 10 Απριλίου 2020.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, στον κοινό αγώνα που δίνουμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, τον οποίο συνεχίζουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.