«Έφυγε» ο Περιστεριώτης Γιάννης Καλογεράς

Ο ακούραστος Περιστεριώτης, εργάτης του Ατρομήτου και του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Καλογεράς «έφυγε» σε ηλικία 83 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Ήταν πολύ αγαπητός στο Περιστέρι και είχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του στην πόλη μας αφού είχε εμπλακεί με τα κοινά.
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα (16/03) στις 10.30 στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Καλογεράς

Ο Γιάννης Καλογεράς, ήταν Περιστεριώτης και αγωνίστηκε ως παίκτης (1950-1963) του Ατρομήτου και βοηθός προπονητή (1965-1967). Στο ενδιάμεσο φοίτησε στη Σχολή Προπονητών, ενώ για μερικά χρόνια δοκίμασε την τύχη του με επιτυχία και στη μακρινή Αυστραλία ως προπονητής σε ομάδες του Σίδνεϊ κατακτώντας και το πρωτάθλημα Αυστραλίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το ’74.

Ad - Διαφήμιση

Τη σεζόν 1980-1981, ο Στέφαν Κόβατς, σπουδαίος προπονητής εκείνης της εποχής, έθεσε ως όρο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, την πρόσληψη του Γιάννη Καλογερά στη θέση του βοηθού- μάνατζερ. Κι έκτοτε ήταν σχεδόν επί δύο δεκαετίες δίπλα στους προπονητές του Παναθηναϊκού αλλά και στον ιστορικό πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη του οποίου υπήρξε στενότατος συνεργάτης. Κυρίως στο ευρύ κοινό όμως έγινε γνωστός ως ο «κατάσκοπος» καθώς ήταν ο άνθρωπος που πήγαινε στο εξωτερικό παρακολουθούσε τους αντιπάλους του «τριφυλλιού», ενώ έβλεπε και υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1999.

Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες που κυκλοφορούν για τον Καλογερά, θρυλείται ότι είχε πηδήξει από μια μάντρα στο Τορίνο προκειμένου να παρακολουθήσει κρυφά, δίχως να γίνει αντιληπτός, την τελευταία προπόνηση της Γιουβέντους πριν από τον καθοριστικό αγώνα με το «τριφύλλι» για το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1987-88, οπότε οι «πράσινοι» πανηγύρισαν μια από τις σημαντικότερες προκρίσεις της ιστορίας τους χάνοντας με 3-2 καθώς είχαν νικήσει 1-0 στο ΟΑΚΑ..

«Συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα social media.

Ο ακούραστος εργάτης του Παναθηναϊκού επί δύο δεκαετίες (’80-’90), Γιάννης Καλογεράς «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 83 ετών. Ο «Κατάσκοπος» διατέλεσε βοηθός προπονητή και σκάουτ του Τριφυλλιού, αλλά και υπηρεσιακός προπονητής για δύο αγώνες. Συλλυπητήρια στους οικείους του…