Κορονοϊός: 117 κρούσματα σε όλη τη χώρα – Κλείνουν γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης – Έκκληση για γιατρούς

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα με 18 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα φτάνοντας τα 117 και ελέγχονται άλλα 15.

Ad - Διαφήμιση

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 10 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχει οριστεί η προέλευσή τους. Από τα υπόλοιπα, τα 82 είναι εισαγόμενα κρούσματα με τα περισσότερα από την ομάδα των εκδρομέων στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα υπόλοιπα 25 είναι επαφές τους.

3 άτομα έχουν διασωληνωθεί και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων για 15 μέρες.

Αυστηρότατες ποινές που φτάνουν μέχρι και ισόβια για όσους παραβιάζουν τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Σε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την επέμβασή τους, όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων.

Ο κ. Κικίλας απεύθυνε έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο ΕΣΥ «και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας για δύο χρόνια».