Κλιμακώνει η Τουρκία: Τουρκικά πυρά πέρασαν πάνω από τζιπ του Ελληνικού Στρατού

Κλιμακώνει επικίνδυνα τις προκλήσεις η Τουρκία στον Έβρο όπου άνδρες από τις Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις άνοιξαν εχθές το βράδυ πυρ προς τζιπ του Ελληνικού Στρατού που ήταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Τα τουρκικά πυρά πέρασαν πάνω από το τζιπ του Ελληνικού Στρατού.

Πριν λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σε εξηγήσεις τον Τούρκο Πρέσβη, για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στην Κω αλλά και τις δηλώσεις του Ερντογάν, που παρομοίασε τους Έλληνες με τους ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό στην Κω.

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», ενώ πρόσθεσε ότι από την πλευρά της η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της.

«Προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, Κανείς δεν πρόκειται να μπει από το παράθυρο, όποιος δικαιούται προστασίας να “χτυπήσει την πόρτα”».