Κεραμέως για κλειστά σχολεία: Mαθήματα πιθανά στις διακοπές του Πάσχα και το καλοκαίρι

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για τα κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα για 14 ημέρες, δήλωσε ότι μελετούνται όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια του διδακτικού έτους και εξήγησε πώς θα γίνει η αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας.

Ad - Διαφήμιση

«Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού. Αν ένα μήνυμα πρέπει να μείνει από την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόληψη. Βάλαμε πάνω από όλα την πρόληψη για να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας. Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο. Θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ δήλωσε ότι «εφόσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους, το οποίο θα ολοκληρωθεί κανονικά».

Σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας ότι «όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση».