Έβρος: Περιορισμένες οι προσπάθειες παραβίασης των συνόρων

Περιορισμένες είναι οι απόπειρες παραβίασης των συνόρων σε όλο το μήκος του Έβρου από τους συγκεντρωμένους μετανάστες, οι οποίες αποτρέπονται από τις ισχυρές δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων. Αισθητή είναι και η σταδιακή ενίσχυση, της στρατιωτικής παρουσίας στην τουρκική πλευρά.

Στις Καστανιές βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι Αυστριακοί αστυνομικοί που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέρφων τους, για αποτροπή εισόδου των χιλιάδων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά.

Μαζί τους έφεραν και το υπερτεθωρακισμένο όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά μήκος της ελληνικής συνοριογραμμής. Διαθέτει θερμικές κάμερες, αντλίες, επιχειρεί σε δύσβατες και ελώδεις περιοχές και αναμένεται να τεθεί στην υπηρεσία των αμυντικών επιχειρησιακών πλάνων που έχουν αστυνομία και στρατός για τον Έβρο.

Στη προσπάθεια διατήρησης ακμαίου ηθικού του Ελληνικού στρατού στα σύνορα του Έβρου πραγματοποιήθηκε και σήμερα ανάκρουση του εθνικού ύμνου μπροστά από την ελληνική σημαία από την μπάντα του στρατού.