Ανακοίνωση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού από τον Δήμο Αιγάλεω

Από Δευτέρα 9 Μαρτίου, ο δήμος Αιγάλεω θα εφαρμόσει τα προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά είναι τα κατωτέρω:

Ad - Διαφήμιση

Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες.

Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, θα συνεχιστεί η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Οποιαδήποτε απόφαση για το κλείσιμο σχολείων ή εκπαιδευτικών μονάδων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, αλλά και να μην προκληθεί περιττή αναστάτωση στη ζωή των πολιτών.

Δίχως εφησυχασμό αλλά ούτε και πανικό, στον δήμο Αιγάλεω λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα και προβλεπόμενα μέτρα για τη διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου επιφυλακής.

Γιάννης Γκίκας

Δήμαρχος Αιγάλεω