ΠΡΟΣΟΧΗ! Επιτήδειοι επικαλούνται τον κορωνοϊό για να ληστέψουν σπίτια

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες, πως επιτήδειοι απατεώνες επικαλούνται τον κορωνοϊό για να μπουν σε σπίτια.

Ad - Διαφήμιση

Συγκεκριμένα πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και χτυπούν τα κουδούνια, ισχυριζόμενοι πως είναι υπάλληλοι του Δήμου και έχουν εντολή να απολυμάνουν το χώρο στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.
Η τακτική είναι γνωστή, απλώς οι απατεώνες επικαιροποιούν τα σχέδιά τους ακολουθώντας αυτό που συνήθως «παίζει» στις ειδήσεις. Τώρα στην επικαιρότητα βρίσκεται ο κορωνοϊός και αυτόν χρησιμοποιούν ως πρόσχημα.

Μετά από καταγγελία συνδημότισσάς μας -που ευτυχώς είχε την ψυχραιμία να καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου προκειμένου να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς τους- ειδοποιήθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ., ενώ πληροφορηθήκαμε πως ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί και σε άλλους Δήμους της Αττικής.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης, ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμία διαδικασία απολύμανσης ιδιωτικών χώρων σε εξέλιξη και εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να μην ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους σε όσους ισχυρίζονται πως έχουν εντολή να απολυμάνουν τον χώρο ή να τους ενημερώσουν για θέματα υγείας που σχετίζονται με την εμφάνιση του κορωνοϊού. Σε κάθε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει να καλούν άμεσα τις Αρχές.