Νίκος Μάνεσης: Αίτηση παραίτησης για πλάνα του 2015 που έπαιξαν στον αέρα

Ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης στον Alpha, “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» την περασμένη Κυριακή, αποδείχθηκε ‘’μοιραίο’’ λάθος. Αν και παρουσιάστηκε ως βίντεο που περιέγραφε την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας στον Εβρο, τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για βίντεο που είχε προβληθεί το 2015 και αφορούσε άλλα γεγονότα.

Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος του Alpha δέχθηκε σκληρή κριτική, κλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για απολογία μετά από καταγγελίες και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μία ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αφού ζητούσε συγγνώμη για το λάθος αναλάμβανε πλήρως όλη την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Λίγες ώρες μετά απ’ όσα συνέβησαν, ο Νίκος Μάνεσης αποκαλύπτει πως εκτός από την ανάληψη ευθύνης υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει εκείνος τις όποιες κυρώσεις αποφασίσουν τα μέλη του ΕΣΡ μετά την ακρόαση της 10ης Μαρτίου.

Χαρακτηριστικά είπε:«Περιστατικά σαν αυτό έχουν συμβεί δεκάδες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι από τα περιστατικά τα οποία συμβαίνουν αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε. Η μόνη συζήτηση που έγινε με την ομάδα αφορούσε μόνο το πώς έγινε το λάθος. Την ομάδα την έχω επιλέξει εγώ έναν προς έναν και μία προς μία και όποιο λάθος και να γίνει βαραίνει εμένα. Η μεγαλύτερη ατυχία είναι ότι το λάθος συνέβη πέντε λεπτά πριν τελειώσει η εκπομπή και μέχρι το τέλος εγώ δεν το είχα αναγνωρίσει. Το αντιλήφθηκα αφού είχε τελειώσει και αφού είχαμε λάβει δύο μηνύματα που είχαν έρθει και μας έλεγαν ότι υπήρχε λάθος. Ποτέ δεν βγαίνουν απόψεις τηλεθεατών στον αέρα αν δεν είναι τσεκαρισμένες. Όσο εγώ είμαι στον αέρα δεν μπορώ να τσεκάρω τίποτα. Δυστυχώς οι εικόνες που έπαιξαν είναι ίδιες με αυτές του Εβρου. Το περιστατικό έγινε ως εξής: τηλεθεατής έστειλε το link και μας είπε δείτε τις εικόνες έχουν ενδιαφέρον. Ανοίγουμε το link το οποίο μας παραπέμπει σε πολύ γνωστό site της Θεσσαλονίκης. Οντως υπάρχουν οι εικόνες αλλά κανείς δεν ανιχνεύει την ημερομηνία. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το ότι δεν ενημερώθηκε η αρχισυντάκτρια. Το τρίτο ήταν ότι πατήθηκε το play και έπαιξαν τα πλάνα στον αέρα. Η ευθύνη η δική μου είναι τεράστια γιατί θα έπρεπε να χιλιοτσεκάρω τα πλάνα που βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί να πατάει ο οποιοσδήποτε ένα play και να παίζουν πλάνα στον αέρα”.