Μυτιλήνη: Αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το νησί

Σήμερα το πρωί 27 Φεβρουαρίου, αναχώρησαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας μετά τα χθεσινά έντονα επεισόδια με τους κατοίκους του νησιού. Το βράδυ είδαμε εικόνες ξυλοδαρμού των ανδρών των ΜΑΤ από τους νησιώτες μέσα στα ξενοδοχεία που κοιμόντουσαν.

Ad - Διαφήμιση

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12:00, το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη, αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες απ’ αυτές που ήταν ενίσχυση θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι περισσότερες θα μείνουν στην περιοχή. Κάποιες από τις δυνάμεις θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί μ’ αυτή την έξαρση στο Μεταναστευτικό δεν μπορούν να μείνουν τα νησιά χωρίς αστυνομικές δυνάμεις.