Γενική απεργία και κινητοποιήσεις στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου κήρυξαν για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς συμμετέχουν σε αυτήν.

Ad - Διαφήμιση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο και στη Σάμο.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών».

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Από χθες τα ξημερώματα, μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Λέσβου ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρης για τα μέρη μας βίας και είναι αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πάσης φύσης χημικά. Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων, αναίτιας βίας και απρόκλητων επιθέσεων κατά πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα! Κύριοι, η κόπωση μετά από μια ολόκληρη ημέρα ‘επιχειρήσεων’ είναι κακός σύμβουλος. Σας καλώ έστω και τώρα να ξανασκεφτείτε τί κάνετε στον τόπο που σώζει την αξιοπρέπεια όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια».