Tο σχέδιο για τα κλειστά κέντρα θα υλοποιηθεί κανονικά – Επεισόδια στη Μυτιλήνη

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στη θέση Καράβα Μανταμάδου στη Μυτιλήνη, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ad - Διαφήμιση

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης. Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.

Εκεί τους περίμεναν εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβασή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των κατοίκων στα νησιά, δηλώνοντας ότι το σχέδιο για τα κλειστά κέντρα θα υλοποιηθεί κανονικά. «Η Κυβέρνηση έδειξε την αποφασιστικότητα της να υλοποιήσει το σχέδιο της που είναι προς όφελος της χώρας, αλλά κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι ανοιχτές θα κλείσουν. Καλούμε τους πολίτες, τοπικούς φορείς και τις τοπικές αρχές να μας εμπιστευτούν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.