Κύκλωμα αστυνομικών: Πουλούσαν διαβατήρια

Ένα σήμα της Interpol οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν και Έλληνες αστυνομικοί την περίοδο 2016-2018, το οποίο εξέδιδε και πωλούσε διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς.

Ad - Διαφήμιση

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 33 άτομα από τα οποία τα 6 είναι αστυνομικοί, 15 Έλληνες και 12 αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και συγκεκριμένα στα Τμήματα Ασφαλείας Παγκρατίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, στα Αστυνομικά Τμήματα Παγκρατίου και Ελευσίνας, και σε γραφεία έκδοσης διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.

Το κύκλωμα είχε εκδώσει 38 δελτία ταυτότητας και 31 διαβατήρια στο όνομα κατοίκων από την Αδελαΐδα, το Σίδνεϊ, την Μελβούρνη, το Βερολίνο, το Σικάγο και Νοβοροσίσκ, τα οποία ανακλήθηκαν.

Το κύκλωμα είχε και τιμολόγιο για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων κοστολογώντας την πώληση τους από 4.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με το ποινικό παρελθόν του κακοποιού.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας μάλιστα εκτιμούν ότι το κέρδος του κυκλώματος ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ και θα μπορούσε να αγγίζει ακόμα και το 1 εκατομμύριο ευρώ.