Πατέρας νεκρού βρέφους: “Αν δεν ζητήσει συγνώμη ο ιατροδικαστής θα κινηθούμε νομικά”

Τέλος στην ταλαιπωρία του πατέρα και του θείου του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία, καθώς λαθεμένα κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση με τη σύμφωνη γνώμη των ιατροδικαστών.

Η εκδοχή ανατράπηκε από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς το μεσημέρι της Τρίτης, στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και δεν ανέφερε τίποτα περί σεξουαλικής κακοποίησης και ότι οι κακώσεις πιθανά προκλήθηκαν λόγω του συχνού κλύσματος στο οποίο υποβαλλόταν το παιδί, με αποτέλεσμα ο πατέρας και ο θείος του βρέφους να αφεθούν ελεύθεροι.

“Στο τέλος έλαμψε η αλήθεια. Ήταν διπλό χτύπημα για μένα γιατί από τη μία έχασα το παιδί μου και από την άλλη με κατηγορούσαν ότι είμαι βιαστής.  Από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκα με τις Αρχές σε όλα τα επίπεδα. Απάντησα σε ότι με ρωτούσαν” είπε ο πατέρας του νεκρού βρέφους.

Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε από τον ιατροδικαστή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το λάθος του ειδάλλως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά.

Στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου και τις αντικρουόμενες δηλώσεις αναφορικά με το εάν υπέστη ή όχι σεξουαλική κακοποίηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων: «Η επιστήμη έχει κανόνες, όταν τηρούνται, προφανώς αποφεύγονται τέτοιου είδους λάθη και γενικότερα λάθη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έγινε μία βεβιασμένη εντελώς ενέργεια, οι συνάδελφοι βγήκαν και ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που ακόμα και στους ίδιους φαινόταν πως ήταν μη ολοκληρωμένο και δυστυχώς, απ’ ό,τι φάνηκε, ήταν και λανθασμένο» πρόσθεσε. «Φάνηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση το έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που έχει η επιστήμη μας, γι΄αυτό πρέπει αν είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι ήταν κάνουμε την παραμικρή δήλωση εδικά στα μέσα ενημέρωσης».