Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Πρώτη φορά τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ιατροδικαστική εξέταση του 11 μηνών μωρού από τη Συρία, που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η μικρούλα έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σ. Μπουζιάνη. Χαρακτηριστικά είπε ότι πρώτη φορά είδε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία. «Έπασχε από μικροκεφαλία και το πιο πιθανό είναι να είχε κάποια νοητική στέρηση» σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Ad - Διαφήμιση

Έκανε λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

Όσον αφορά στα αδέλφια του άτυχου βρέφους, τη δίδυμη αδελφή του βρέφους κι ένα αγόρι 2,5 ετών, οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης, ωστόσο τα δύο παιδιά του ζευγαριού και ένα ακόμα, που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, παραμένουν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας και διαμένουν σε μισθωμένο διαμέρισμα από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων. Επιπλέον, προσήχθη ακόμη ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Η μητέρα του βρέφους ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και του έκανε συχνά κλύσμα με ειδικό εξάρτημα. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό». Πρόσθεσε πως η κατασταση του παιδιου τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να παθαίνει σπασμούς. Γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την λήψη της αγωγής καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.

«Κάθε μέρα άκουγα το μωρό να κλαίει, να κλαίει πολύ! Το ακούγαμε συνέχεια αλλά πιστεύαμε ότι πονάει» λέει ο Ιμπραήμ, γείτονας της οικογένειας από τη Συρία και πρόσθεσε ότι διαφορετικοί άνδρες πήγαιναν κάθε μέρα στο σπίτι. «Η γυναίκα μου είδε κάποιες φορές πολλά μωρά να έρχονται εδώ. Και κάποιες φορές κάποιοι Άραβες έρχονταν εδώ αλλά δεν ξέραμε ποιοι είναι αυτοί. Διαφορετικοί άντρες έρχονταν κάθε φορά».

Δείγματα DNA ελήφθησαν από τον πατέρα του νεκρού βρέφους αλλά και τον συγκάτοικο, ξάδερφο του για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους δύο διέπραξε την αποτρόπαια πράξη.