Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που έβρεξε με μάνικα γυναίκα στο Α.Τ. Ομονοίας

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον αστυνομικό που καταγράφηκε σε βίντεο να καταβρέχει με μάνικα μια γυναίκα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στις 20 Οκτωβρίου.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και τίθεται σε ισχύ ενόψει του γεγονότος ότι εκκρεμεί διοικητική αλλά και ποινική έρευνα σε βάρος του αστυνομικού. Μπορεί να διαρκέσει μάλιστα έως και 24 μήνες, οπότε θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση για τη διοικητική έρευνα που διενεργείται με το ερώτημα της απόταξης γα τον αστυνομικό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος που απεικονίζει αστυνομικούς με γάντια στα χέρια να σέρνουν εκτός του τμήματος της Ομόνοιας μία γυναίκα, να την ακουμπούν στο πεζοδρόμιο και λίγο αργότερα ένστολος να πιάνει τη μάνικα, που έχουν στην είσοδο του κτιρίου και να καταβρέχει τη γυναίκα, που πλέον έχει σηκωθεί όρθια.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ήθελαν να πλύνουν τις ακαθαρσίες της γυναίκας, που είχε αφήσει στην είσοδο τού τμήματος. Μάλιστα ο αστυνομικός που έβρεξε με μάνικα την γυναίκα είπε πως το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι προϊόν μοντάζ, καθώς είχαν προηγηθεί, όπως υποστηρίζει, ανάρμοστες πράξεις από την γυναίκα, η οποία αφόδευσε δίπλα από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο.

Ο αστυνομικός, είπε ότι στην συνέχεια πήρε την μάνικα για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο και παραδέχεται ότι παραφέρθηκε καταβρέχοντας την γυναίκα και λυπάται για το περιστατικό.