Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου στις 30 Ιανουαρίου 2020

 
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Ιανουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:
  • Για τα μέτρα προστασίας του μαθητικού πληθυσμού από την εποχική γρίπη:
Η έξαρση της γρίπης βρίσκει για άλλη μια φορά τη σχολική κοινότητα εκτεθειμένη με πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να κλείνουν και πολλούς μαθητές να μετρούν απουσίες. Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «λύσει» το πρόβλημα με εγκυκλίους και οδηγίες για τα μάτια του κόσμου, μακριά από την πραγματικότητα και πετώντας το μπαλάκι σε άλλους. Για άλλη μια φορά είναι στην αντίπερα όχθη από τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας σε προληπτικά μέτρα μαζικού χαρακτήρα.
Στην Εγκύκλιο που έβγαλε το Υπουργείο Υγείας στις 23/1/2020 αναφέρει ότι χρειάζεται: Έλεγχος του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν βλάβες (…) μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στο προαύλιο να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες (…) Μέριμνα ώστε όλοι οι κάδοι απορριμμάτων να διαθέτουν ποδοκίνητο καπάκι και να περιέχουν πλαστική σακούλα μιας χρήσης (…) Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης όπως μπάλες, σκυτάλες, πληκτρολόγιο και ποντίκι των ηλεκτρονικών υπολογιστών (…) για τις εκπαιδευτικές μονάδες που χρησιμοποιούν λεωφορεία μεταφοράς, πρέπει να υπάρχει μέριμνα τόσο για τον επαρκή αερισμό όσο και για την καθαριότητα των οχημάτων πριν και μετά την επιβίβαση των παιδιών”.
Από τα παραπάνω προκύπτουν ενέργειες που πρέπει να γίνουν και από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου. Απαιτούμε αυτές οι ενέργειες να γίνουν άμεσα, χωρίς γενικολογίες του τύπου “είναι όλα υπό έλεγχο”. Έχει προχωρήσει για παράδειγμα η μαζική παραγγελία – προμήθεια αντισηπτικού; Και μη μας πείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Μόλις πρόσφατα ο ΑΣΔΑ πήρε πρόγραμμα 1,5 εκατομμύριο € για τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας για κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων. Θα διαθέσετε αυτά τα χρήματα στα σχολεία ή θα τα δώσετε στα αρπακτικά των ΜΚΟ και άλλων φιλεύσπλαχνων-επαγγελματίων;
Εκτός από αυτό, σας λέγαμε και στις προηγούμενενες συνεδριάσεις για τα κτιριακά προβλήματα του 6ου Γυμνασίου, για το ετοιμόρροπο 3ο Λύκειο που έχετε τοποθετήσει τις σκαλωσιές και έχουν μείνει εκεί για 3 ολόκληρους μήνες. Αντί να διεκδικείται χρηματοδότηση για αγορά φαρμακευτικού υλικού εσείς τρέχετε σε δωρεές ή λέτε ότι “αυτά που έχουμε φτάνουν”. Αντί να απαιτήσετε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία συνεχίζεται να μην αμφισβητείται το αίσχος της απλήρωτης εργασίας των σχολικών καθαριστριών οι οποίες δεν είναι καν μόνιμες. Αντί να διεκδικείται ελεύθερες αίθουσες για τους μαθητές που αρρωσταίνουν συνεχίζεται και με τη δική σας ευθύνη το στοίβαγμα παιδιών σα σαρδέλες και τη σύμπτυξη με 28 και 30 μαθητές. Αντί να είναι τα παιδιά σε ασφαλή σχολεία συνεχίζονται τα ετοιμόρροπα κτίρια και οι χαλασμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αυτά δεν ευνοούν την εξάπλωση της γρίπης;
  • Για τα προβλήματα του νοσοκομείου Αττικόν και τις ΣΔΙΤ στην Υγεία:
αδιαφορία σας για τα ζητήματα της υγείας δεν σταματάει εδώ. Τρέχετε μόνο όταν είναι για κορδέλες και φωτογραφίες. Όπως λοιπόν αδιαφορείτε για τη γρίπη αδιαφορείτε και για το κοντινό μας νοσοκομείο, το Αττικόν.
Για να δείτε το μέγεθος της υποκρισίας, σας διαβάζω τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψη του στο Αττικό νοσοκομείο, ΠΡΙΝ 1 χρόνο, στις 17 Γενάρη του 2019: «Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει… Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά». ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, στην εφημερία 14 Γενάρη 2020 ο απολογισμός στο Αττικό ήταν: 900 προσελεύσεις, 250 εισαγωγές, πάνω από 130 ράντζα. Δηλαδή σε κάθε κλινική 2 νοσηλευτές έπρεπε να περιθάλψουν πάνω 40 άτομα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Και σα να μην έφτανε αυτό, δύο μέρες μετά από αυτή την αθλιότητα που έζησαν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί της Δυτικής Αθήνας ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας με θράσος και κυνισμό δήλωνε στο ΣΚΑΙ ότι: «…το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα». Χτες ανακοίνωσε ότι το πρώτο πρόγραμμα ΣΔΙΤ θα λειτουργήσει πιλοτικά στο Αττικό νοσοκομείο. Σας το λέμε από τώρα. Έρχονται μαύρες μέρες για ασθενείς και υγειονομικούς.
Και αν δεν πιστεύεται εμάς διαβάστε για την περιβόητη ευρωπαϊκή εμπειρία, διαβάστε τις αναλύσεις του Guardian και του CNN Greece που περιγράφουν τι γίνεται στο NHS, το Εθνικό Σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, το πρότυπο των εδώ κυβερνώντων νυν και πρώην:
«Νοσηλευτές κάνουν αιμοληψίες στο διάδρομο, ευδοκιμούν κι εκεί τα ράντζα. Οι διοικητές μεταφέρουν νοσηλευτές στα Επείγοντα, κι έτσι αποδυναμώνονται οι κλινικές από προσωπικό (…) τον Δεκέμβριο, 98.452 ασθενείς περίμεναν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες σε ράντζο μέχρι να βρεθεί κρεβάτι (…) 21.663 αναγκάστηκαν να περιμένουν για τουλάχιστον μία ώρα στα ασθενοφόρα (…) 17.500 ασθενείς που έπρεπε να εξεταστούν για καρκίνο, δεν κατάφεραν να δουν ειδικό γιατρό για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων από τη στιγμή της παραπομπής τους (…) Ο αριθμός των ατόμων που περιμένουν για κάποια μη επείγουσα διαδικασία σε νοσοκομείο, όπως είναι η εγχείρηση καταρράκτη, η αρθροπλαστική ισχίου παραμένει στα 4,5 εκατομμύρια (…) Όσον αφορά την εποχική γρίπη οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει τους 58 από τον Οκτώβριο του 2019, σημειώνοντας το δεύτερο χειρότερο απολογισμό τα τελευταία επτά χρόνια».
Συνεχίζουμε να καλούμε το λαό σε αγώνα για δημόσια ασφάλιση και δωρεάν υγεία γιατί η προάσπιση αυτών των αναγκών δεν μπορεί να περιμένει.
  • Για την μετατροπή της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης σε πάρκινγκ και την κινητοποίηση των κατοίκων
Έχουμε δηλώσει ανοιχτά από την πρώτη στιγμή την αντίθεση μας γιατί άλλος ένας δημόσιος χώρος καταπατάται και αλλάζει χρήση, γιατί πάρκινγκ σημαίνει παρκόμετρα και στάθμευση με το αζημίωτο, γιατί θα μεγαλώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και γιατί ο πρότερος πολιτικός σας βίος δείχνει ότι θα λιγοστέψει το ήδη λιγοστό πράσινο της πόλης. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε ενεργά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και της επιτροπής τους και τη συνέλευση που οργανώνουν την Κυριακή 2 Φλεβάρη στις 11 το πρωί.
Διακινείται στους κατοίκους έγγραφο που λέει ότι όλες οι παρατάξεις στήριξαν την πρόταση της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα. Να πούμε ότι το έγγραφο αυτό είναι ΨΕΥΤΙΚΟ. Τι αποδεικνύεται από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου;
  • Στην 1η συνεδρίαση, που αφορούσε μόνο το θέμα κατάργησης της ρύθμισης που έλεγε ότι ο χώρος προοριζόταν για μητροπολιτικός ναός (12/2/2019), οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι οι ΜΟΝΟΙ που ψήφισαν ΑΠΟΧΗ. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ.
  • Στη 2η συνεδρίαση, που αφορούσε τις δίκαιες ενστάσεις των κατοίκων (5/12/2019) ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ που τους στήριξαν και ψηφίσαμε ΚΑΤΑ στην πρότασης της Διοίκησης η οποία το ψήφισε μόνη της. Θυμίζω ότι σε αυτή τη συνεδρίαση όλη η υπόλοιπη αντιπολίτευση “έτυχε” να λείπει.
  • Στην 3η συνεδρίαση, που αφορούσε την αποδοχή της χρηματοδότησης για τη μελέτη του πάρκινγκ (19/12/2019) ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ ψηφίσαμε ΚΑΤΑ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, εκτός από ένα τμήμα που ξαναέλειπε, συντάχθηκε μαζί σας και ψήφισε υπέρ.
Αυτή είναι η αλήθεια. Σας προκαλούμε να αναρτήσετε τα πρακτικά για να δούμε ποιος στηρίζει τη διοίκηση και μετατρέπει σε εφιάλτη τη ζωή των κατοίκων στηρίζοντας επιχειρηματικά συμφέροντα και ποιος την αντιπαλεύει και αγωνίζεται μαζί με τους κατοίκους.
  • Για τους απλήρωτους καθηγητές στο Παπαχαραλάμπειο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.
Όταν πηγαίνετε να κόψετε πίτες και να βγάλετε φωτογραφίες καλό θα ήταν να ρωτάτε και τους εργαζόμενους αν έχουν κάποιο πρόβλημα και όχι μόνο τους επιχειρηματίες.
Φέτος λοιπόν, όπως και πέρσι, η νέα διοίκηση του Παπαχαραλάμπειου ιδιωτικού σχολείου εξανάγκασε κυριολεκτικά σε εξαθλίωση εκπαιδευτικούς. Από το 2017 και έπειτα, ο νέος ιδιοκτήτης “ευεργέτης”- επιχειρηματίας της πόλης καθυστερεί δεδουλευμένα, πληρώνει όποτε και όσο του γουστάρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας εκπαιδευτικός που πληρώθηκε μόνο τους 4 μήνες για όλο το οικονομικό έτος. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο οικονομικός διαχειριστής του “ευεργέτη” απαντά σε όποιον αντιδρά λέγοντας: «αν δεν σου αρέσει εδώ φύγε»«εδώ εγώ έτσι πληρώνω και έτσι συμπεριφέρομαι». Τα επίσημα κρατικά όργανα (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης, Επιθεώρηση εργασίας και ΟΑΕΔ) ενώ δηλώνουν ότι γνωρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αν ήταν κανένας φουκαράς θα του είχαν πάρει το σπίτι, θα του είχαν πάρει ότι έχει και δεν έχει, θα τον κυνηγούσαν μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι. Εδώ όμως μιλάμε για ασυλία, κανονική και νόμιμη. Αλήθεια πόσα χρωστάει ο συγκεκριμένος κύριος στο Δήμο Περιστερίου;
Δημοσιεύουμε επίσης την ημερήσια διάταξη για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. Όποιος θέλει διευκρινίσεις να απευθυνθεί εδώ: lasyperisteri@gmail.com ή να παρακολουθεί την ιστοσελίδα μας: https://lsperisteriou.blogspot.com/