362 τα θύματα από τον Κοροναϊό – Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ το νοσοκομείο

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 361 νεκροί στην Κίνα και 1 στις Φιλιππίνες από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός. Το γεγονός πως οι θάνατοι έχουν πλέον ξεπεράσει εκείνους του SARS το 2003, προκαλούν τρόμο στους επιστήμονες.

Ad - Διαφήμιση

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός διαγνωσμένων περιστατικών ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να εκτιμήσουν πόσοι θάνατοι μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον.

«Είναι πολύ, πολύ μεταδοτικός ο νέος ιός και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται να γίνει πανδημία. Αλλά θα είναι καταστροφικός; Δεν γνωρίζω», δήλωσε ο δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκαν σε 17.000.

Έτοιμο σε χρόνο-ρεκόρ το νοσοκομείο για τον κορονοϊό

Η δημόσια τηλεόραση της Κίνας, δημοσίευσε ένα καθηλωτικό βίντεο που δείχνει σε γρήγορη κίνηση την πορεία των εργασιών κατασκευής του νοσοκομείου μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες. Λειτουργεί αποκλειστικά για την θεραπεία ασθενών που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Η κατασκευή του νοσοκομείου ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου και λειτουργεί ήδη από χθες. Έχει χωρητικότητα 1.000 κλινών ενώ εκεί θα εργάζονται περίπου 1.400 γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό.