Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Δυτικής Αθήνας

       Δε θα επιτρέψουμε την απαξίωση των ΕΛΤΑ και τις απολύσεις

Λίγες ώρες μετά την απόλυση 232 εργαζομένων με σύμβαση δανεισμού («ενοικιαζόμενων”) των ΕΛΤΑ που εργάζονταν στα καταστήματα συναλλαγής με το κοινό, η διοίκηση, με την πολιτική καθοδήγηση της κυβέρνησης, βάζει σε εφαρμογή σχέδιο κλεισίματος καταστημάτων.

Ήδη δόθηκε εντολή να κλείσουν άμεσα στην Αττική αρκετά και στο σχεδιασμό εντάσσονται και καταστήματα στη Δυτική Αθήνα, με προτεραιότητα στο Περιστέρι. Αυτά θα κλείνουν σταδιακά, ώστε να μετρούν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Το σχέδιο αποδεικνύει τη συνολική πολιτική  της κυβέρνησης που απαξιώνει υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, πανελλαδικής εμβέλειας, για να τις δώσει ως φιλέτο, με ελάχιστο κόστος και με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, στα αφεντικά της του ΣΕΒ.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας με όλες τις οργανώσεις της και τους βουλευτές της θα δώσει καθημερινό αγώνα για να μην κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ και απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά και για  να ανατραπεί συνολικά αυτός ο σχεδιασμός.

Παλεύουμε για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος με διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα, που θα εξυπηρετούν πραγματικά τις ανάγκες του λαού.