Νέος κοροναϊός: 213 νεκροί στην Κίνα

Από την επιδημία ιουγενούς πνευμονίας, που προκαλεί ο ιός, έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι σε όλη την Κίνα.

Κρούσματα του ιού έχουν επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε  ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, κηρύσσοντας παγκόσμιο συναγερμό.

Πολλές χώρες απομακρύνουν τους πολίτες τους από την πόλη Ουχάν της Κίνας, η οποία είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο εδώ και μέρες, ταυτόχρονα όμως το Πεκίνο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να επαναπατριστούν κάτοικοι της Ουχάν από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ένας άνδρας που φοράει μια χειρουργική μάσκα κείται νεκρός για πολλές ώρες σε ένα πεζοδρόμιο της Ουχάν, του επίκεντρου του νέου κοροναϊού. Ελάχιστοι πολίτες που περπατούσαν στον δρόμο δεν τολμούσαν να πλησιάσουν τον νεκρό άνδρα.

Μετά από αρκετές ώρες τον παρέλαβε ένα όχημα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, στο οποίο επέβαιναν ιατρικό προσωπικό και αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές προστασίας.