Παίρνουν μπρος οι μετροπόντικες

Ο σχεδιασμός για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τις μελέτες της Αττικό Μετρό, οι δυο μετροπόντικες που θα αναλάβουν τη «βρώμικη» δουλειά, θα τεθούν σε λειτουργία σχεδόν ταυτόχρονα.

Στόχος τους είναι η διάνοιξη των σηράγγων πάνω στις οποίες θα κατασκευαστεί η Γραμμή 4 του μετρό. Υπενθυμίζεται ότι, στην πρώτη της φάση, η Γραμμή 4 του μετρό θα έχει σταθμούς σε Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή.

Μέχρι 8 έτη η διάρκεια των έργων

Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής της νέας γραμμής, η οποία θα ανέλθει σε οκτώ έτη σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, μπορεί να μην χρειαστεί να κλείσουν πολλοί δρόμοι, ωστόσο η όχληση για τους οδηγούς και τους κατοίκους σε ορισμένες περιοχές δεν θα είναι μηδαμινή.

Κοντά στις πλατείες Κολωνακίου και Εξαρχείων για παράδειγμα, στις οποίες θα κατασκευαστούν στάσεις μετρό, αναμένεται να κλείσουν ορισμένοι δρόμοι, ενώ σε κάποιους άλλους θα μειωθεί το εύρος του οδοστρώματος κατά τη διάρκεια των έργων.

Η κατασκευή των σταθμών τόσο στην πλατεία Εξαρχείων όσο και στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι θα αποτελέσει δύσκολη υπόθεση, καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος για τα μεγάλα εργοτάξια που θα στηθούν.

Όπως τονίζουν, θα ήταν προτιμότερο ο σταθμός των Εξαρχείων να κατασκευαστεί κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας, δεδομένου ότι εκεί υπάρχει περισσότερος χώρος από ότι στην πλατεία Εξαρχείων, η οποία θα πρέπει να σκαφτεί ολόκληρη.