Μελίσσια: Κάηκε το σπίτι του γιατί δεν είχε ρεύμα και άνοιγε το γκαζάκι για να στεγνώσει ρούχα

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στα Μελίσσια μετά από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή ενοίκων, αλλά και ενός μωρού.

Ad - Διαφήμιση

Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη συμβολή των οδών Καλαμπόκη & Δημοκρατίας, με ένα άτομο να διακομίζεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ένοικος ζούσε εκεί για τέσσερα χρόνια χωρίς ρεύμα, λόγω αδυναμίας του να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εξήγησε ότι όλα αυτά τα χρόνια, άναβε το γκαζάκι μέσα στην ντουλάπα από όπου και ξεκίνησε η φωτιά, για να στεγνώσει τα ρούχα του ώστε να μπορεί να πηγαίνει με καθαρά ρούχα στη δουλειά του.

«Σε δευτερόλεπτα πήρε φωτιά όλο το σπίτι», λέει ο ένοικος που κυκλοφορεί με έναν φακό στο κεφάλι. «Ζω όλα αυτά τα χρόνια χωρίς θέρμανση και είμαι και καρδιοπαθής. Έχω καρδιακή ανεπάρκεια», τονίζει. Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την ίδια ώρα, άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου της πολυκατοικίας, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς λόγω των πυκνών καπνών δεν μπορούσαν να κατέβουν από την οικία τους αφού η κατάσταση ήταν αποπνικτική.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο και γρήγορα κατάφερε να οριοθετήσει τις φλόγες προτού η πυρκαγιά επεκταθεί.