Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από μέλη της βασιλικής οικογένειας

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από μέλη της βασιλικής οικογένειας και να ζήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, μάλλον ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βιάστηκαν να προβούν σε ανακοινώσεις καθώς η εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ τόνισε σε δήλωσή της ότι “οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να κάνουν μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα θέματα που θα πάρουν καιρό για να προχωρήσουν”. Η δήλωση αυτή δείχνει την απογοήτευση της γιαγιάς του πρίγκιπα Χάρι και βασίλισσας Ελισάβετ που βλέπει τον εγγονό της να κόβει δεσμούς με την οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο Πιρς Μόργκαν κατακεραυνώνει με σχόλιό του τη Μέγκαν τονίζοντας ότι πρώτα ξέκοψε από την οικογένειά της, μετά ξέκοψε από τον πατέρα της, ξέκοψε από τους περισσότερους φίλους της, χώρισε τον Χάρι από τον Ουίλιαμ και τώρα τον βγάζει από τη βασιλική οικογένεια.

Τo ζευγάρι μάλλον θα χάσει αυτόματα και τους τίτλους τους

Οι δύο τους θα είναι πια απλά η Μέγκαν κι ο Χάρι.

Ο Χάρι είχε ούτως ή άλλως ελάχιστες πιθανότητες να γίνει κάποτε βασιλιάς της Αγγλίας (καθώς ήταν ο 6ος στη σειρά για την διεκδίκηση του τίτλου) αλλά θα πρέπει πραγματικά να παραιτηθεί από αυτή τη διεκδίκηση οριστικά. Η εθελοντική παραίτηση από τα βασιλικά καθήκοντα σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί από την διεκδίκηση για το θρόνο όχι μόνο ο ίδιος αλλά κι οι απόγονοι του, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του γιου του Άρτσι.

xariartsi

Η βασιλική οικογένεια από το 2017 ως το 2018 δόθηκαν στη Βασιλική Οικογένεια περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσουν τα μέλη απρόσκοπτα τα βασιλικά τους καθήκοντα, όπως το να παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις και να πραγματοποιούν ταξίδια ανά τον κόσμο. Είναι το ίδιο αυτό ποσό που χρησιμοποιείται για την διατήρηση των κτιρίων του παλατιού μέρος των οποίων είναι ανοιχτά και επισκέψιμα για το κοινό αλλά και για την κάλυψη των εξόδων του προσωπικού.

Στην ανάρτησή τους κάνουν λόγο για τα νέα επαγγελματικά τους πλάνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα επικεντρωθούν “στο επόμενο κεφάλαιο, στην έναρξη μιας φιλανθρωπικής οντότητας”, ενώ έβγαλαν online και το νέο τους site