Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση την περίοδο των εορτών

Η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Αγωγής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συμβουλεύει τους οδηγούς για ασφαλείς μετακινήσεις τις ημέρες των εορτών.

Ad - Διαφήμιση

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου και δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων και των πεζών θα είναι αυξημένη είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης τόσο για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Συνοπτικά αναφέρονται τα εξής:

1. Έλεγχος του οχήματός μας προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο ταξίδι ή σε κάποια εξόρμηση.

2. Προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οδηγοί είναι απαραίτητο να μεριμνήσουν για την αλλαγή φθαρμένων υαλοκαθαριστήρων ή ελαστικών, καθώς επίσης είναι απαραίτητη η κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων σε περίπτωση χιονόπτωσης.

3. Όχι στο αλκοόλ που ρέει άφθονο στις ημέρες των εορτών. Οδηγούμε με ασφάλεια!

4. Τήρηση των ορίων ταχύτητας.

5. Χρήση παιδικού καθίσματος αν στο αυτοκίνητο βρίσκονται παιδιά κάτω των 12 ετών.

6. Φοράτε ζώνες ασφαλείας και κράνος! Ακόμα και όταν οδηγείτε με μικρή ταχύτητα, μια σύγκρουση μπορεί να επιφέρει σοβαρά τραύματα στους επιβάτες. Η χρήση της ζώνης μπορεί αποδεδειγμένα να περιορίσει τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Είναι απαραίτητη για όλους τους επιβάτες του οχήματος.

7. Κάντε αμυντική οδήγηση και μην αποσπάτε τον εαυτό σας από εξωτερικούς παράγοντες. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είστε τόσο πιο ασφαλή οδηγείτε.

Σκοπός των εορτών είναι να περάσουμε όμορφα αλλά με σύνεση. Σέβομαι τη ζωή μου και τη ζωή των γύρω μου. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι να γυρίσετε σπίτι ασφαλείς.