Καζακστάν: Συνετρίβη αεροπλάνο με 100 επιβαίνοντες – 14 νεκροί

Επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν – 22 εκ των οποίων σοβαρά – ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν.

Ad - Διαφήμιση

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της.  Ιατρικές φροντίδες προσφέρονται σε 60 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Bek Air που επέζησαν.
Το Fokker-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Fokker-100 μετά το δυστύχημα.

Οι αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Bek Air έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα.