Με συνθήματα κατά της χωματερής διαδήλωσαν οι πολίτες της Πετρούπολης

Με συνθήματα κατά της χωματερής διαδήλωσαν οι πολίτες της Πετρούπολης στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.

Ad - Διαφήμιση

Τις φωνές τους ενάντια στα σχέδια για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας ένωσαν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, το Σωματείο Εργαζομένων Πετρούπολης, οι Φορείς και Σύλλογοι της πόλης, η Ένωση Γονέων, ενώ δυναμικό παρών έδωσε και η μαθητική κοινότητα.

Στο πλευρό του Δημάρχου Στέφανου Βλάχου, βρισκόταν ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, οι αντιδήμαρχοι Φώτης Χριστόπουλος, Θανάσης Σκαλιστήρας, Κατερίνα Σταματόπουλου, Νίκος Κακαβάς, Χρυσάνθη Παχίδου και Παναγιώτης Κάκαλης. Επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Δημήτρης Ταλιούρας (ΔΑΚ), Θοδωρής Λάππας (Πετρούπολη Μαζί), Μανώλης Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες), Μάνος Συλλιγνάκης (Πετρούπολη Νέα Αρχή), Νίκος Σακούτης (ΡΑΚ) και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλίες και τοποθετήσεις, τόσο του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου, όσο και των Βουλευτών Κρίτωνα Αρσένη (Μερα25) και Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), αλλά και του Περιφερειακού Συμβούλου του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλη. Το Ίλιον εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι ζωές των πολιτών, των παιδιών και των επόμενων γενεών, είναι πάνω από οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος και αν δεν απομακρυνθεί η χωματερή, το μέλλον θα είναι δυσοίωνο όχι μόνο για την Πετρούπολη, αλλά για όλη τη Δυτική Αθήνα.

Ως Δημοτική Αρχή, απαίτησε σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της χωματερής, καθώς και ισοκατανομή βαρών με την Ανατολική Αττική, ώστε να πάψει η Δυτική Αττική να δέχεται όλα τα βάρη και τις οχλούσες δραστηριότητες (χωματερή, διυλιστήρια, ψυχιατρεία, βιομηχανική ζώνη, μόλυνση κ.α.).

Συνεχίζοντας, ανήγγειλε μια σειρά από κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, ζητώντας τη συνδρομή-συμμετοχή των κατοίκων της Πετρούπολης και συνολικά όλης της Δυτικής Αθήνας, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: “η υπόθεση αυτή αφορά τους πάντες, τις ζωές μας και το μέλλον μας”!

Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας από την κεντρική λεωφόρο 25ης Μαρτίου (στο ύψος του Δημαρχείου) μέχρι τη συμβολή με τη Λεωφόρο Θηβών.

Εκεί ο Δήμαρχος τόνισε πως το συλλαλητήριο είναι μόνο η αρχή και ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, για να μην περάσει αυτός ο σχεδιασμός, ενώ οι φορείς μαζί με τη νεολαία θα βρεθούν απέναντι σε αυτά τα σχέδια.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν ο Βουλευτής Κρίτων Αρσένης και φορείς της πόλης, μιλώντας με αποφασιστικότητα για την απομάκρυνση της χωματερής και για τη συνέχιση των μαζικών κινητοποιήσεων.

Επίσης, εκπρόσωποι των μαθητών της Πετρούπολης έδωσαν με τα νιάτα, με τα συνθήματα και με τη μαχητικότητά τους παλμό στη διαδήλωση, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πετρούπολης όταν πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν τον «Μικρόκοσμο» του Ναζίμ Χικμέτ, ξεσηκώνοντας όλους τους συμμετέχοντες!

Ακολούθησε συμβολικό κλείσιμο της Λεωφόρου Θηβών για λίγα λεπτά, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων της Δυτικής Αθήνας ανακοίνωσε τη διοργάνωση συναυλίας, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης (πλατεία Ηρώ) ως συνέχιση των αγωνιστικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών.