Τα ασφαλέστερα οικογενειακά αυτοκίνητα σύμφωνα με τις δοκιμές του Euro NCAP για το 2019

Tα ασφαλέστερα οικογενειακά αυτοκίνητα σύμφωνα με τις δοκιμές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) για το 2019 είναι τα εξής:

Η Mercedes CLA η οποία πήρε 96% στην ασφάλεια του οδηγού και επιβατών, 91% στην ασφάλεια των παιδιών που ήταν και η υψηλότερη βαθμολογία σε αυτή την σημαντική υποκατηγορία, το ίδιο ποσοστό στην ασφάλεια των πεζών που επίσης ήταν η υψηλότερη βαθμολογία και 75% στα συστήματα υποβοήθησης. Επίσης υψηλές διακρίσεις από την ίδια μάρκα έλαβε η Mercedes B Class (96% στην ασφάλεια του οδηγού, 90% στην ασφάλεια των παιδιών, 78% στην ασφάλεια των πεζών και 75% στα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας).

Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην ασφάλεια του οδηγού – επιβατών αναδείχθηκε το Mazda 3 με 98%, παίρνοντας 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 81% στην ασφάλεια των πεζών και 73% για τα συστήματα υποβοήθησης.

Στα συστήματα ασφαλείας την υψηλότερη βαθμολογία κατέκτησε η Tesla 3 με 94%, έχοντας 96% στην προστασία οδηγού και επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών και 74% στην προστασία των πεζών.

Διακρίσεις πέντε αστέρων έλαβαν επίσης η BMW 3 με 97% στην προστασία οδηγού και επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών, 87% στην προστασία πεζών και 76% στα συστήματα ασφαλείας. Καλά ποσοστά στις δοκιμές του Οργανισμού πήρε το Ford Focus με την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών να αγγίζει το 96%, το Skoda Scala με το ποσοστό στην ασφάλεια του οδηγού να είναι στο 97%, το Τoyota Corolla με το μεγαλύτερο ποσοστό να το κερδίζει στην προστασία οδηγού και επιβατών με 95%, το Kia Ceed με πέντε αστέρια και 85% στην προστασία οδηγού και επιβατών και το Ssang Yong Korando που έκανε την υπέρβαση και πήρε 88% στην προστασία οδηγού, 85% στην προστασία των παιδιών, 68% στην προστασία των πεζών και 74% στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.