Μάνη: Με μεταδιδόμενο νόσημα ο ιερέας που κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Μια νέα εξέλιξη που σοκάρει έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά την υπόθεση του 57χρονου ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε μία 12χρονη.

Ο ιερέας, μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές Τριπόλεως, υποβλήθηκε σε καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και διαγνώστηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα. Από τα πρώτα στοιχεία ο ιερέας δεν γνώριζε ότι νοσούσε.

Ο ιερέας μεταφέρθηκε πριν δύο εβδομάδες στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού (νοσοκομείο των κρατουμένων) όπου και παρέμεινε για αρκετές μέρες, με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αρχικά ιατρικά ευρήματα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα για την κατάσταση του.

Στις ερωτήσεις του, για ποιο λόγο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι γιατροί τον καθησύχαζαν λέγοντάς του ότι πρόκειται για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Η κράτηση του εκεί κρίθηκε σκόπιμη λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και για λόγους προστασίας από άλλους κρατούμενους, που «δεν συγχωρούν» ασελγείς πράξεις εις βάρος παιδιών.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, επιβεβαίωσαν τους αρχικούς φόβους των γιατρών και έδειξαν ότι ο ιερέας πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το οποίο θα μπορούσε να είχε μολυνθεί το 12χρονο κορίτσι. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, καθώς το παιδί χαίρει άκρας σωματικής υγείας.

Το ανήλικο κορίτσι, που φέρεται να κακοποιούνταν από τα 9, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, είχε απευθυνθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα. Η σύλληψη του ιερέα έγινε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.