22.7 C
Peristeri
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχική Πολιτική Στις κάλπες σήμερα δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για την εκλογή νέας ηγεσίας...

Στις κάλπες σήμερα δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για την εκλογή νέας ηγεσίας στην ΚΕΔΕ – Tα αποτελέσματα

Σχεδόν 97% ήταν η συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία στη ΙΣΤ΄ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου για τη νέα δημοτική περίοδο 2019 – 2023.

Ad - Διαφήμιση

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND , Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).

Τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απάρτισαν 510 σύνεδροι, πλέον των μελών του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι.

Δηλαδή μέλη της Γενικής Συνέλευσης ήταν οι δήμαρχοι όλων των δήμων της χώρας (332), οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη ΓΣ της ΚΕΔΕ (178), τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί (18). Σύνολο, 528 σύνεδροι.

Τις εργασίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης παρακολούθησαν ο κ. Ιωάννης Καλαντώνης Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, επικεφαλής της παράταξης Νέα Πορεία για το Περιστέρι, ο κ. Βασίλειος Λώλος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου και ο κ. Τάσος Καλλιάφας Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Περιστερίου.

Τα αποτελέσματα – Επικράτηση της παράταξης Παπαστεργίου-Κυρίζογλου

Το 64% των ψήφων έλαβε η παράταξη «Σύγχρονοι ισχυροί Δήμοι» στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα οπότε και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων. Στην παράταξη συμμετέχουν από κοινού οι διεκδικητές της προεδρίας, Δημήτρης Παπαστεργίου και Λάζαρος Κυρίζογλου.

Απομένει η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων μελών του Δ.Σ.

Σε σύνολο 511 ψηφισάντων οι παρατάξεις έλαβαν:

– «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», που πρόσκειται στη ΝΔ, με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας της ΚΕΔΕ κυρίους Δημήτρη Παπαστέργιου και Λάζαρο Κυρίζογλου, 324 ψήφους και ισχυρή αυτοδυναμία με 19 έδρες στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

– «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με αιρετούς που πρόσκεινται σε ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και μέχρι σήμερα επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο, 91 ψήφους και 6 έδρες, καθαρά δεύτερη δύναμη.

– «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη , η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, 45 ψήφους και 3 έδρες.

– «Νέα Αυτοδιοίκηση», με αιρετούς και αυτή από το χώρο της κεντροαριστεράς, του δημάρχου Νίκαιας

-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, 33 ψήφους και 2 έδρες.

– ΚΚΕ, 10 ψήφους, χωρίς έδρα.

– Και «Συντονισμός Αιρετών» 6 ψήφους χωρίς έδρα.