Κατερίνα Γκαγκάκη: Ζήτησε από τον Μπακογιάννη να κάνει δεκτή την παραίτησή της

Η παραίτησή της από Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και από τη θέση του προέδρου της Τεχνόπολης αποτέλεσε το τίμημα που πλήρωσε η Κατερίνα Γκαγκάκη για το ατυχές σχόλιό της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αναφορικά με το θέμα μίας φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άλλον φοιτητή. Το  πάνελ της εκπομπής που συμμετέχει και η κυρία Γκαγκάκη «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», διακωμώδησε το περιστατικό και έφτασε να αναπαραστήσει ζωντανά το περιστατικό.

Ο τρόπος που επέλεξαν να σχολιάσουν το γεγονός, ο οποίος καταδείκνυε ότι δεν έχουν πάρει την είδηση σοβαρά, μια είδηση σεξουαλικής παρενόχλησης, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο από άλλες εκπομπές και πρόσωπα της σόουμπιζ, όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Υπήρξαν και συνέπειες σε όσους συμμετείχαν, ανάμεσά τους και η πρόεδρος της Τεχνόπολης και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Γκαγκάκη για τη θέση που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στο πλευρό του δημάρχου καθώς είναι υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, με κύριο αίτημα των αντιδράσεων να παραιτηθεί από το αξίωμά της.

Το απόγευμα της Τετάρτης, την αντικατάσταση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας – η δημοτική παράταξη που πρόσκεται στο ΚΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας ζητά την αντικατάσταση της κας Αικατερίνης Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης, λόγω της στάσης της σε τηλεοπτική εκπομπή σε θέμα περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στο ΑΠΘ».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στο Facebook  είχε ζητήσει επίσης την παραίτηση της κ. Γκαγκάκη.

11
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Γκαγκάκη, η οποία αντιλήφθηκε το λάθος της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω των social media. Σύμφωνα με το περιβάλλον της, η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του ατοπήματός της.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε τα εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας….».

Για πρώτη φορά μετά την παραίτησή της από την παραίτησή της  η Κατερίνα Γκαγκάκη τοποθετήθηκε δημοσίως.

Αναλυτικά: