Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Λήθαργος” στις 16 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου

“Λήθαργος, το πρώτο βιβλίο του Πάνου Κανελλόπουλου”

Η πρώην αστυνομικός Άνναλιζ Φλερ, έρχεται αντιμέτωπη με ολοζώντανους εφιάλτες που στοιχειώνουν τις νύχτες της καθώς καλείται να αναμετρηθεί με απόκοσμα σενάρια, πλασμένα στα βάθη του υποσυνείδητου και βουτηγμένα στο αδιαπέραστο σκοτάδι.

Εφιάλτες ή κάτι χειρότερο;

Η υποψία αυτή θα οδηγήσει την Άνναλιζ σε μια λαβυρινθώδη αναζήτηση με συνοδοιπόρους τον Κέβιν, τον Άρθουρ και τη Βάλερι, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το απόλυτο κακό που έρχεται αιφνίδιο, σαρωτικό, σκιώδες.

Κινηματογραφική οπτική, γρήγορο τέμπο, σφιχτοδεμένο σχέδιο πλοκής είναι μόλις τρία από τα δεκάδες συστατικά επιτυχίας της αφηγηματικής τεχνικής του συγγραφέα Πάνου Κανελλόπουλου. Σερβίροντας γενναιόδωρα εκπλήξεις και ανατροπές καταφέρνει με το μυθιστόρημά του “Λήθαργος” να αποδείξει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του γνωρίζει καλά πως να εισάγει τον αναγνώστη σε μια αγωνιώδη εξέλιξη όπου κάθε γύρισμα σελίδας εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά. Ο συγγραφέας ως φοιτητής Αρχιτεκτονικής κατέχει τα μυστικά της οικοδόμησης ενός ζοφερού λογοτεχνικού σύμπαντος γεμάτο σκοτεινά σοκάκια που οδηγούν σε ανεξερεύνητα μέρη του υποσυνείδητου. Το μελάνι της θαρραλέας του πέννας βάφει την πραγματικότητα στο χρώμα της φαντασίας εγκαινιάζοντας ένα νέο τρόπο οργάνωσης του μυστηρίου απαλλαγμένο από παρωχημένες συμβάσεις.

Ο Πάνος Κανελλόπουλος μοιράζει ένα-ένα τα κομμάτια ενός πελώριου παζλ περιμένοντας υπομονετικά την επίλυσή του. Το έργο του “Λήθαργος” δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα αριστοτεχνικά δομημένο παιχνίδι γρίφων που οι ήρωες καλούνται να επιλύσουν με την αποτυχία να σημαίνει βέβαιο θάνατο. Ένα αφοπλιστικά ανατρεπτικό θρίλερ που καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο “Λήθαργος” θα παρουσιαστεί από τον συγγραφέα το Σάββατο στις 16 Νοεμβρίου στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Στέλλα Καραμπακάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Λώλα.

Όλοι εκεί για ένα νέο λογοτεχνικό ταξίδι στο άγνωστο!