Εξάρχεια: Τρεις τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση με μολότοφ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ τα Εξάρχεια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν,  μετά από επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Η αστυνομία συνέλαβε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που βρισκόταν ανάμεσα στους 18 προσαχθέντες από τα επεισόδια τόσο στην πλατεία των Εξαρχείων όσο και νωρίτερα στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνη.

Η προσαγωγή του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες κατά ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία συνόδευε διμοιρία κατά την αλλαγή της βάρδιας, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τρείς αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη συνέχεια, διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν στην πλατεία Εξαρχείων για να εντοπίσουν τους δράστες και έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.