Κικίλιας για αντικαπνιστικό: Θα επιδοτήσουμε τις καφετέριες για θερμάστρες

Οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο έχουν ξεκινήσει αλλά θα γίνουν ακόμη πιο εντατικοί από τις 19 του μήνα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στα μπουζούκια και στις καφετέριες και στα καζίνο είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας. Μέσα δεν θα καπνίζει κανείς. Άλλωστε στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο Β. Κικίλιας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως θα γίνονται από την αστυνομία, τους ελεγκτές του ΣΕΥΠ και τους λιμενικούς για χώρους κοντά στα λιμάνια. Το 20% από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα όσων δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκα, αλεξίσφαιρα και νέες στολές.