Η βάφτιση της… νέας Αλίκης Βουγιουκλάκη, κόρης του ανιψιού της αξέχαστης Αλίκης, Αιμίλιου Βουγιουκλάκη

Έγινε χθες στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γλυφάδα η βάπτιση της… νέας Αλίκης Βουγιουκλάκη, κόρης του ανιψιού της αξέχαστης Αλίκης, Αιμίλιου Βουγιουκλάκη.

Ο αγαπημένος της ανηψιός Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, τον οποίο βάφτισε η “Εθνική Σταρ” αποφάσισε να δώσει το όνομα “Αλίκη” στην 8 μηνών κόρη του γιατί πάντα η θεία και νονά του είχε την επιθυμία αυτή.

Η γνωστή πρωταγωνίστρια ήθελε να βαφτίσει το παιδί του αδερφού της Αντώνη και μάλιστα να του δώσει το όνομά της ώστε να υπάρχει ακόμα μία… Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Εκείνη την περίοδο, δεν υπήρχε η δυνατότητα να βλέπουν το φύλο του μωρού και για εννέα μήνες, επιθυμία της Αλίκης ήταν να γεννηθεί κορίτσι! Αυτό πίστευε ότι συνέβη μόλις πήγε στο μαιευτήριο, αμέσως μετά από θεατρική της παράσταση! «Αγόρι» φώναξε ο Αντώνης Βουγιουκλάκης με το που είδε την αδερφή του, όμως η Αλίκη άκουσε «κόρη» και έβαλε κλάματα χαράς και συγκίνησης. Μόλις τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους, αποφάσισε να δώσει το όνομα της μητέρας της Αιμιλίας και ο μικρός ονομάστηκε Αιμίλιος!

Tην επιθυμία της αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 23 χρόνια μετά το θάνατό της, ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και η σύζυγός του Κατερίνα, κάτι που βρήκε σύμφωνη όλη την οικογένεια.

Νονοί της μικρής ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δημήτρης Κιούσης και η Χριστιάνα Παπαγεωργάκη ενώ το «παρών» στη βάφτιση έδωσαν στενοί συγγενείς και επώνυμοι φίλοι του Αιμίλιου και της Κατερίνας Βουγιουκλάκη τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ανάμεσά τους οι Αντώνης Σαμαράς, Μπέσσυ Αργυράκη, Μαίρη Βιδάλη, Άννα Φόνσου, Άριελ Κωνσταντινίδη, Φάνη Πάλη Πετραλιά, Κώστας Πρέκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Ζαχαράτος καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι Νοτιών Προαστίων.

Το μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης ο οποίος ήταν και αυτός που κοινώνησε τη θεία του Αιμίλιου, Αλίκη Βουγιουκλακη λίγο πριν φύγει από τη ζωή, 23 χρόνια πριν.