ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι υπάρχει μια «δραματική αναβίωση» της ιλαράς στην Ευρώπη, εν μέρει λόγω της άρνησης εμβολιασμού, με περίπου 90.000 άτομα να αρρώστησαν από τον ιό το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Ο ιός της ιλαράς διαγράφει ένα μέρος της μνήμης του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να χάνουμε την «ανοσία» που έχουμε αναπτύξει απέναντι σε λοιμώξεις που έχουμε ήδη περάσει και έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιστρέφει σε βρεφικό στάδιο, αποκαλύπτουν νέα ερευνητικά δεδομένα.
Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους είναι διπλάσιος από τον αριθμό που αναφέρθηκε για την ίδια περίοδο το 2018.
Η ιλαρά είναι μία από τις πιο μολυσματικές ασθένειες στον κόσμο και εξαπλώνεται κυρίως με το βήξιμο, και στενή προσωπική επαφή.
Παρόλο που πολλές ευρωπαϊκές χώρες εισήγαγαν ισχυρότερες πολιτικές εμβολιασμού, οι επίμονοι αρνητές των εμβολιασμών, πυροδότησαν επιδημίες σε ολόκληρη την ήπειρο.
Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση πρότεινε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για την ιλαρά για παιδιά και εργαζόμενους σε νηπιαγωγεία και σχολεία καθώς καταγράφτηκαν περισσότερα από 400 κρούσματα στη Γερμανία φέτος.